Składniki:

- 3 filety z piersi kurczaka

- 1 duża marchewka

- ok. 130g sera żółtego w kostce

- 1/2 kostki zimnego masła

- ok. 6 łyżek majonezu

-przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy się błonek. Następnie przekrawamy je na pół i lekko rozbijamy

2. Blaszke do pieczenia wykładamy papierem i układamy na niej filety.

3. Każdy z kotletów  posypujemy przyprawą do kurczaka i smarujemy łyżką majonezu

4. Marchewkę i ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

5. Na mięsie układamy warstwę marchewki, a następnie sera.

6. Masło ścieramy na tarce o dużych oczkach bezpośrednio nad blaszką.

7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* (grzałka góra-dół) przez 40 min.