
Składniki:
-2 opak. gotowego ciasta na pizze (550g każde)
- 150g tartej mozzarelli
- kilka plastrów ulubionej wędliny
- 1 jajko
Sos:
-2 łyżki majonezu
-3 łyżki ketchupu
-1 łyżeczka czosnku granulowanego
-1 łyżeczka oregano
Dodatkowo (opcjonalnie)
- suszona bazylia
Sposób przygotowania:
1. W miseczce umieszczamy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy na bok
2. Rozwijamy jeden z płatów ciasta i smarujemy sosem, zostawiając po 1 cm od każdego brzegu.
3. Na połowie ciasta układamy wędlinę i posypujemy serem.

4. Przykrywamy drugim płatem ciasta, zaklejamy wszystkie brzegi i wycinamy trójkąty.


5. Zawijamy rogaliki i układamy na blaszce. Smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem i posypujemy suszoną bazylią lub innymi ulubionymi ziołami.

6. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200 stopni (grzałka góra- dół)

Smacznego!