Składniki:

-2 opak. gotowego ciasta na pizze (550g każde)

- 150g tartej mozzarelli

- kilka plastrów ulubionej wędliny

- 1 jajko

Sos:

-2 łyżki majonezu

-3 łyżki ketchupu

-1 łyżeczka czosnku granulowanego

-1 łyżeczka oregano

Dodatkowo (opcjonalnie)

- suszona bazylia

Sposób przygotowania:

1. W miseczce umieszczamy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy na bok

2. Rozwijamy jeden z płatów ciasta i smarujemy sosem, zostawiając po 1 cm od każdego brzegu.

3. Na połowie ciasta układamy wędlinę i posypujemy serem.


4. Przykrywamy drugim płatem ciasta, zaklejamy wszystkie brzegi i wycinamy trójkąty.



5. Zawijamy rogaliki i układamy na blaszce. Smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem i posypujemy suszoną bazylią lub innymi ulubionymi ziołami.


6. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200 stopni (grzałka góra- dół)


Smacznego!